Drumul pana la produsul final

les-park-osen

M-am gandit mult daca sa scriu despre acest subiect sau nu….si am ales sa ti-l fac cunoscut, totusi. Pana la urma fiecare om are o parere subiectiva, bazata pe propriile experiente/perceptii, insa in cele de mai jos iti voi povesti despre realizarea hartiei plantabile din propria experienta. O experienta frumoasa, dobandita in ani de incercari, facuta cu multa pasiune. Fiecare produs contine si o particica din mine, din timpul meu, din daruirea mea, din dragostea mea pentru natura si pentru frumos.

DSC02738

Chiar daca am o echipa dedicata alaturi, ma voi referi la mine in randurile de mai jos pentru ca eu imi pun amprenta in toate etapele realizarii hartiei plantabile.

Asa cum ti-ai dat seama din titlu, aceasta postare este despre drumul pe care il parcurg toate componentele hartiei plantabile pana ajung la stadiul de produs finit, acela care ajunge la tine sub diverse forme: hartie, carduri, felicitari, bile plantabile, etc.
Iar acest drum nu ar exista fara contributia noastra, a oamenilor care dam viata hartiei plantabile, oameni care imi sunt alaturi zi de zi, creand impreuna produse minunate.

Ti-am povestit aici cum a inceput totul , acum iti voi povesti, pe scurt, care e procesul prin care, in final, obtin produsul pe care ti-l pun la dispozitie astazi.

Ce crezi, a fost usor? 🙂
Crezi ca s-a intamplat peste noapte?

In spatele hartiei plantabile de astazi stau 6 ani de incercari…6 ani in care as fi putut oricand sa renunt. Dar m-am ambitionat si am luat fiecare incercare nu ca pe un esec (pentru ca, intre noi fie vorba, unele incercari erau esecuri clare), ci ca pe o lectie din care m-am straduit sa iau ceea ce era bun, sa incerc iar si iar, sa perfectionez cat mai mult acest produs care pentru mine este ca un copil. L-am „crescut” din …nimic si astazi impartasesc cu voi toti din bucuria mea, din ceea ce am reusit sa creez.

Vrei sa stii cum facem de exemplu, o invitatie?

In primul rand, trebuie procurate materialele necesare. Apoi urmeaza procesul de pregatire: inmuiere, taiere, pregatirea compozitiei.
Dupa aceasta se pregatesc materialele pentru punerea in forme. Se toarna in forme, se urmareste ca pulpa sa fie distribuita uniform, apoi sa scoate din apa si se scurge. Se strange surplusul de apa, individual, de pe fiecare bucata de hartie.
Se trece produsul pe panza de transfer si se continua absobtia surplusului de apa.

Abia apoi se pune cu grija la uscat. Se supravegheaza produsul pentru ca uscarea sa se faca uniform.

Fiecare coala este lucrata individual, de un om, nu de o masina.

Cum ti se pare pana aici?

Apoi, dupa ce hartia s-a uscat (proces care poate dura o zi vara si 2-3 zile iarna) urmeaza procesul de realizare a invitatiei.

In functie de modelul ales, hartia se stanteaza, se taie marginile atunci cand clientul cere asta, se decupeaza, etc.

Apoi ne ocupam de partea de redactare a textului, de asezarea in pagina, verificam ca toate cuvintele sa fie scrise corect, ce s-a cerut scris intr-un anume fel sa fie realizat exact asa: ingrosat, subliniat, inclinat, etc.

Apoi imprimam, facem o proba sa vedem cum se potriveste cu invitatia, facem o fotografie si o trimitem spre validare clientului.
Daca primim ok-ul, mergem mai departe si imprimam toate colile necesare invitatiilor.

Urmeaza etapa asamblarii invitatiilor, fiecare este lucrata individual: lipim, facem fundite, presam, dupa caz.

Apoi ne ocupam de ambalare si expediere.

In linii mari,  acestia sunt pasii pe care ii parcurg materialele pana ajung in forma produsului pe care ti-l doresti.

E multa munca?

E putina?

Ramane ca fiecare sa aprecieze… Acum in cunostinta de cauza. 🙂

Costul produselor noastre reflecta atat materialele folosite, cat si munca pe care noi o depunem pentru ca produsul final sa ajunga la tine asa cum ti-l doresti.

 

Un lucru care pentru noi este extrem de important e ca niciodata nu alegem cantitatea in locul calitatii

Facem aceasta hartie speciala, unica (niciun produs nu seamana cu altul pentru ca semintele se distribuie diferit in timpul procesului de realizare a  hartiei plantabile) cu drag si pasiune pentru produsele realizate manual, nu in primul rand, din ratiuni de ordin financiar.

As vrea sa retii din tot ce am scris aici o singura idee:  atunci cand cumperi lucruri realizate manual nu cumperi doar materialele pe care le foloseste artizanul, ci cumperi si timpul, efortul, dragostea si daruirea acestuia pentru produsul finit.

Mai jos ai o povestioara la care subscriem intru totul pentru ca este si povestea noastra 🙂

10176044_831342630219742_3296026401004573160_n

Iti multumesc ca esti alaturi de mine si te invit sa-mi lasi mai jos un semn al vizitei tale: o parere, o idee, o intrebare…dupa cum simti.

Sa ai o zi minunata.

Lasă un răspuns