Produse pentru gradinite

Bun gasit,

Mai e putin pana in martie-aprilie si unii dascali, mai implicati, au inceput pregatirile pentru saptamana „Scoala altfel”. Iar cei care ne-au gasit, din intamplare pe internet, tare s-au bucurat. Cica asa ceva n-au mai auzit…ce, e dom`le, hartia asta? Vrem si noi, s-o vedem, s-o atingem. Ce culori aveti? Ce plante cresc? Cat de rezistenta e, n-o rup copiii?”

Intrebari, multe, multe intrebari. Si-am raspuns cu drag la toate. Ne si inchipuim fetisoare curioase care tin in manute bucalate bucatelele de hartie magica. Minuni, magie….se intampla prin oameni iubitori de frumos, cu oameni care pun suflet in ceea ce fac.

Am spus eu candva ca hartia noastra nu-i pentru oricine…ci doar pentru acele suflete care iubesc viata, frumosul, natura, lucrul facut de la zero, de mana. Acestia sunt oamenii care pot sa aprecieze munca noastra la adevarata ei valoare. Se bucura de culoare, forma, de produs asa cum e, fara alte cerinte, doar cu curiozitate, bucurie si nerabdare. S-o puna in ghiveci si sa astepte sa se intample miracolul naturii. Doar atat!

 

Acum revenim la piticeii curiosi!

Ce le-am sugerat doamnelor educatoare, vom posta mai jos, pentru inspiratie si pentru alte cadre didactice.

Am sugerat pentru inceput, cardurile plantabile. Acestea au forme diverse, insa fiind vorba de copii de gradinita, am sugerat sa le aleaga pe cele mici. Am sugerat carduri  de forme diferite: flori, frunze, futurasi, inimioare,  dar si forme geometrice, animale, acestea putand  ajuta  in procesul de invatare.

Forme geometrice:

Forme diverse:

 

 

Forme disponibile de animale:

 

Puzzle, disponibil in  4 sau 6 piese:

Kituri cu ghiveci, cu card floare cu tulpina

sau cu card plantabil, simplu, asezat direct pe iarba decorativa

 

Am postat doar cateva idei, dar le cerere, putem crea kituri cu orice tip de carduri, mai mari sau mai mici, dupa preferinta.

O alta sugestie sunt aceste etichete colorate

Acestea le puteti folosi si pentru a crea martisoare in activitatile de la gradinita/scoala. Se poate atasa snur de martisor, asa cum puteti vedea in foto de mai jos:

Si nu in ultimul rand, puteti folosi bile plantabile, divers colorate:

Pentru cei care nu ati vazut cum arata hartia plantabila dupa germinarea semintelor, atasam mai jos cateva imagini:

Si plante crescute din hartia plantabila:

Busuioc

   

Acestea au fost sugestiile noastre pentru doamnele educatoare.

Inainte de a incheia facem urmatoarele precizari:

  • hartia plantabila o puteti folosi la anumite lectii, cum ar fi cele despre animale,  despre mediul inconjurator, despre reciclare. Puteti pregati o lectie foarte interesanta, prezentandu-le informatii oferite de noi AICI alaturi de produsele din hartie plantabila. Copiii vor intelege mult mai usor ce inseamna reciclare, cum arata o bucata de hartie lucrata manual, de ce e important sa recicleze hartia, etc.
  • de asemenea, puteti folosi cardurile decupate specific atunci cand le explicati formele geometrice. Copiii pot invata mult mai usor daca vad cum arata respectiva forma, nu doar vazand un desen intr-o carte.
  • pe formele de puzzle puteti scrie litere formand cuvinte scurte facand procesul de invatare a alfabetului mult mai placut si mai usor. Sau puteti extrapola si la matematica, scriind cifre.
  • pe copilasii foarte mici ii puteti invata culorile: merele vor fi verzi, fluturasii galbeni, floricelele rosii, etc.
  • cand ati terminat respectivele lectii si apreciati ca nu mai aveti nevoie de carduri, plantati-le (recomandabil primavara). Aveti asigurata o alta lectie despre natura, plante, viata.

Important: produsele din hartie plantabila sunt naturale, nu contin niciun fel de coloranti, astfel ca nu exista niciun risc pentru cei mici. De asemenea, daca veti alege kiturile, componentele acestora le-am ales cu grija fiind alcatuite doar din produse sigure, naturale: ghiveci ceramic, iarba decorativa, betisoare din lemn.

Va multumim ca ne sunteti alaturi si va invitam sa ne lasati mai jos un semn al vizitei voastre: o parere, o idee, o intrebare…dupa cum simtiti.

Sa aveti o zi cat mai frumoasa. 🙂

P.S. Like & Share daca v-a placut articolul si vreti sa afle cat mai multi despre acest produs!

Lasă un răspuns